Váltás akadálymentes nézetre

Csecsemő- és gyermekgyógyászat

Ha egy gyermek megbetegszik vagy kórházba kerül, az az egész család számára embert próbáló időszak, amely a gyermekeknek is nagyon nehéz, hiszen megszokott környezetüktől távol kell szembenézniük a számukra félelmetes vizsgálatokkal, kezelésekkel. Ezt felismerve intézményünk arra törekszik már évek óta, hogy ne csak a legmodernebb diagnosztikai és terápiás módszerekkel segítse a kis betegek gyógyulását, hanem a szerető, gondoskodó környezet biztosításával is, például úgy, hogy szüleik mellettük maradhatnak.

Fekvőbeteg-részlegeinket ezért úgy alakítottuk ki, hogy az édesanyák csecsemő- és kisdedkorú gyermekeikkel lehessenek külön fürdőszobás, televízióval felszerelt szobáinkban. Ezenkívül négyágyas betegszobáinkban a szülők egész nap hatévesnél fiatalabb gyermekeik mellett maradhatnak. A szülő-gyermek kapcsolat az egészséges kisbabák esetében is éppen ilyen fontos, ezért rooming-in rendszerünknek köszönhetően kórházunkban az édesanyák a nap 24 órájában újszülött kisbabájuk mellett lehetnek.

Csecsemő- és Gyermekgyógyászati részlegünk az ambulancia és a speciális szakrendelések segítségével Sopron és vonzáskörzetének minden 18 éven aluli lakosáért felelős, intézményünk végzi a fekvő- és a járóbeteg-ellátást is. A teljes körű gyógyító munka érdekében az általános gyermekgyógyászati rendelésen kívül (ahol munkaidőben a háziorvostól, a házi gyermekorvostól kapott beutalóval ellátott gyermekek vizsgálata történik) még további szakrendelések működnek: diabetológia, neonatológia, neurológia, pszichiátria és pulmonológia.

Mi gondoskodunk azokról a 2–18 éves korú gyerekekről, akiket sebészeti, traumatológiai és fül-orr-gégészeti műtétre kell előkészíteni vagy ilyen műtétek után megfigyelni. Az ún. szubintenzív részlegünkön gyógyítjuk a súlyosabb állapotú gyermekeket, például cukorbetegség, gégegyulladás, asztmás hörghurut, epilepszia esetén. A koraszülötteket, beteg újszülötteket (sárgasággal, fertőzéssel, légzészavarral születetteket) a koraszülöttrészlegen kezeljük. Bármilyen betegséggel, bármelyik részlegünkön is ápolunk egy gyermeket, mindig kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy lelkiismeretes, tapasztalt, tudásukat folyamatosan fejlesztő szakorvosok és szakorvosjelöltek, csecsemő- és gyermekápolók törődjenek a kis betegekkel. Tudjuk jól, hogy a gyermekeket a házi gyermekorvos kollégák ismerik leginkább, ezért velük napi kapcsolatban állunk, a hatékonyabb gyógyítás érdekében a kezelés során több alkalommal konzultálunk például a kórelőzményekkel kapcsolatban.

Segítség a szoptatáshoz

Munkatársaink:

Dr. Biró Kingaosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Betuker-Kámán Csilla, szakorvosDr. Csernela Zsófia, rezidensDr. Csuzi Krisztina, szakorvosDr. Emmert Vanessza, szakorvosjelöltDr. Gelencsér Éva, főorvosDr. Jancsó Anna, adjunktusDr. Károlyi György, főorvos Dr. Komáromi-Szabó Tünde, szakorvosDr. Kondor Áron, rezidensDr. László Ágota, rezidensDr. Székely Csilla, főorvosDr. Vancsura Vivien, rezidensDr. Várhegyi Csaba, szakorvosDr. Wilfing-Katona Ramóna, szakorvos

Nyaka Zsófia, klinikai szakpszichológus