Váltás akadálymentes nézetre

Csecsemő- és gyermekgyógyászat

Ha egy gyermek megbetegszik vagy kórházba kerül, az az egész család számára embert próbáló időszak, amely a gyermekeknek is nagyon nehéz, hiszen megszokott környezetüktől távol kell szembenézniük a számukra félelmetes vizsgálatokkal, kezelésekkel. Ezt felismerve intézményünk arra törekszik már évek óta, hogy ne csak a legmodernebb diagnosztikai és terápiás módszerekkel segítse a kis betegek gyógyulását, hanem a szerető, gondoskodó környezet biztosításával is, például úgy, hogy szüleik mellettük maradhatnak.

Fekvőbeteg-részlegeinket ezért úgy alakítottuk ki, hogy az édesanyák csecsemő- és kisdedkorú gyermekeikkel lehessenek külön fürdőszobás, televízióval felszerelt szobáinkban. Ezenkívül négyágyas betegszobáinkban a szülők egész nap hatévesnél fiatalabb gyermekeik mellett maradhatnak. A szülő-gyermek kapcsolat az egészséges kisbabák esetében is éppen ilyen fontos, ezért rooming-in rendszerünknek köszönhetően kórházunkban az édesanyák a nap 24 órájában újszülött kisbabájuk mellett lehetnek.

Csecsemő- és Gyermekgyógyászati részlegünk az ambulancia és a speciális szakrendelések segítségével Sopron és vonzáskörzetének minden 18 éven aluli lakosáért felelős, intézményünk végzi a fekvő- és a járóbeteg-ellátást is. A teljes körű gyógyító munka érdekében az általános gyermekgyógyászati rendelésen kívül (ahol munkaidőben a háziorvostól, a házi gyermekorvostól kapott beutalóval ellátott gyermekek vizsgálata történik) még további szakrendelések működnek: diabetológia, neonatológia, neurológia, pszichiátria és pulmonológia.

Mi gondoskodunk azokról a 2–18 éves korú gyerekekről, akiket sebészeti, traumatológiai és fül-orr-gégészeti műtétre kell előkészíteni vagy ilyen műtétek után megfigyelni. Az ún. szubintenzív részlegünkön gyógyítjuk a súlyosabb állapotú gyermekeket, például cukorbetegség, gégegyulladás, asztmás hörghurut, epilepszia esetén. A koraszülötteket, beteg újszülötteket (sárgasággal, fertőzéssel, légzészavarral születetteket) a koraszülöttrészlegen kezeljük. Bármilyen betegséggel, bármelyik részlegünkön is ápolunk egy gyermeket, mindig kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy lelkiismeretes, tapasztalt, tudásukat folyamatosan fejlesztő szakorvosok és szakorvosjelöltek, csecsemő- és gyermekápolók törődjenek a kis betegekkel. Tudjuk jól, hogy a gyermekeket a házi gyermekorvos kollégák ismerik leginkább, ezért velük napi kapcsolatban állunk, a hatékonyabb gyógyítás érdekében a kezelés során több alkalommal konzultálunk például a kórelőzményekkel kapcsolatban.

Segítség a szoptatáshoz

Munkatársaink:

Dr. Tóth Gergely Péter PhDosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Betuker-Kámán Csilla, szakorvosDr. Bíró Kinga, főorvos Dr. Csernela Zsófia, rezidensDr. Csuzi Krisztina, szakorvosDr. Emmert Vanessza, szakorvosjelöltDr. Gelencsér Éva, főorvosDr. Jancsó Anna, adjunktusDr. Károlyi György, főorvos Dr. Kiss Natália, rezidens Dr. Komáromi-Szabó Tünde, szakorvosDr. Kondor Áron, rezidensDr. László Ágota, rezidensDr. Székely Csilla, főorvosDr. Vancsura Vivien, rezidensDr. Várhegyi Csaba, szakorvosDr. Wilfing-Katona Ramóna, szakorvos

Nyaka Zsófia, klinikai szakpszichológus