Váltás akadálymentes nézetre

Bemutatkozás

Gyógyközpontunk 120 000 ember egészségügyi ellátásáért vállal felelősséget Sopron városában és a környéken. Gyógyító, diagnosztikai és rehabilitációs tevékenységünk 3 telephelyen folyik, a központi épületegyüttes mellett bizonyos szolgáltatásaink a Várisi úton, illetve Balfon érhetőek el.

A hozzánk fordulókat 413 aktív besorolású betegágyon tudjuk fogadni, ezen felül 588 ágyon biztosítjuk a rehabilitációs ellátást igénylők, illetve krónikus betegségben szenvedők minőségi kezelését.

A Soproni Gyógyközpont a speciális diagnosztikai területeken (pl. CT, MRI, stb.) közel 220 ezer lakos és évi milliós nagyságrendű átutazó turista egészségügyi szolgáltatási igényeit folyamatosan, a nap 24 órájában elégíti ki.

Nagy büszkeség számunkra, és egyben szakmai munkánk minőségének elismerése, hogy intézményünk 2005 májusa óta a Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrumának, 2011 júniusától pedig a Nyugat-magyarországi Egyetemnek is Oktatókórházává vált.

Minden területen arra törekszünk, hogy a legmagasabb színvonalon elősegítsük a hozzánk forduló, segítségre szoruló emberek gyógyítását, panaszaik enyhítését, illetve betegségeik megelőzését. Ennek érdekében nagy hangsúlyt fektetünk a felvilágosító munkára és a tudomány legújabb eredményeinek megismerésére.

Kiemelt figyelmet fordítunk a legtöbbeket érintő szív- és érrendszeri problémák, a cukorbetegség, a mozgásszervi panaszok és a daganatos betegségek kezelésére és megelőzésére.

Saját erőforrásaink mellett pályázati lehetőségek és támogatóink segítségével folyamatosan törekszünk a Soproni Gyógyközpont infrastruktúrájának fejlesztésére, a korszerű orvostechnikai eszközök beszerzésére és megújítására. Munkatársainkat rendszeresen képezzük, így biztosítva, hogy mindig a legfrissebb ismeretek és tudás birtokában, a lehető legmagasabb színvonalon gyógyíthassuk betegeinket.

Intézményünk alapelve a szakmai igényesség, az etikus, betegközpontú gyógyítás, a betegek szükségleteinek figyelembevétele, igényeik és jogaik tiszteletben tartása.

Rehabilitációs Intézetünkről

A Soproni Gyógyközpont Várisi úti telephelye rehabilitációs intézetként működik. Fő szakterülete a kardiológiai, stroke-kal és neurológiai betegségekkel összefüggő mozgásszervi rehabilitáció. A betegosztályok által végzett kivizsgálást, kezelést és rehabilitációt a kornak megfelelő színvonalon működő diagnosztikus egységek, uszodával ellátott fizioterápiás osztályok segítik elő. Mindehhez szakképzett dietetikusok által irányított élelmezés kapcsolódik. A gyógykezelést kiegészíti a környező parkokban, erdőben mindenki számára elérhető séták, túrák lehetősége. Az intézmény az országos átlagot meghaladó, esetenként luxusigényeket kielégítő hotelszolgáltatást is nyújt.

Balfi Gyógyfürdőkórházunkról

A balfi gyógyvíz és az itt található, intézményünkhöz tartozó kastélyszálló nemcsak a környék, de az egész ország egyik egészségturisztikai különlegessége. E telephelyünkön a mozgásszervi betegségben szenvedők kezelése és rehabilitációja folyik. Gyógyfürdőkórházunkat 1975-ben telepítették a meglévő balfi, kénes források gyógyászati felhasználására. Ma már összesen 160 ágyon folyik a betegek gyógyítása.

A már a rómaiak korában is ismert és alkalmazott, magas kén-hidrogén-tartalmú gyógyvíz alkalmas mozgásszervi és ortopédiai betegségek, valamint neurológiai kórképek kezelésére. Ivókúra formájában a palackozott ásványvíz rendszeres fogyasztása elősegíti a gyomor, a bél, a vese normális működését, a sejtek regenerációját, és erősíti a csontozatot. A 2004 januárjában megújult, kibővült komplexumban a betegek rendelkezésére áll egy komplett Kneipp-féle vízgyógyászati részleg is.

Balfi Kastélyszállónkról

Kastélyszállónk Soprontól 7 km-re, kellemes környezettel, családias hangulattal várja a pihenni, gyógyulni vágyókat. Az 1700-as évekből származó épület antik- és stílbútorokkal berendezett. A szobák és apartmanok telefonnal, televízióval felszereltek. A kastélyszállót üvegfolyosó köti össze a Balfi Gyógyfürdőkórházzal, ahol a vendégek különféle gyógyászati szolgáltatásokat vehetnek igénybe, mint pl. súlyfürdő, szénsavas fürdő, masszázsok, pakolások, gyógytorna.

Bővebben itt talál információt a balfi kastélyszállóról (www.kastelyszallobalf.hu)