Váltás akadálymentes nézetre

Fül-orr-gégészet

Fül-orr-gégészetünkön a legmodernebb műtéti technikák alkalmazásával és jól képzett szakemberekkel biztosítjuk a gyógyulás optimális feltételeit a Sopron és Kapuvár környékén élő mintegy 120 000 ember számára.

Szakorvosaink évente közel 1000 műtétet végeznek, szakrendelőnkben pedig mindennap 80-100 beteg számára nyújtunk segítséget.

Kórházi ellátást igénylő betegeink szobái a II. számú épület 2. emeletén találhatóak, korszerű nővérhívó rendszerrel, rádióval, tv-csatlakozási lehetősséggel felszereltek, és külön fürdőszobával, mellékhelyiséggel rendelkeznek.

A gyermekeket 2 és fél éves kortól tudjuk felvenni osztályunkra, biztosítva, hogy szüleik időkorlátozás nélkül látogathassák őket.

Szakrendelőnk ugyanebben az épületben, a földszinten helyezkedik el. A vizsgálókban, ill. kezelőben korszerű, mikroszkóppal, endoszkópos szettel felszerelt vizsgálóegység, valamint arcüregi ultrahangvizsgáló berendezés található.

Az audiológián történik a betegek hallásvizsgálata és szükség szerint hallásjavító készülékkel történő ellátása. Korszerű hallásmérő berendezéssel, valamint középfül-analizátorral (tympanometerrel) rendelkezünk. Az objektív hallásvizsgálatra alkalmas számítógép-vezérelt eszközzel ún. agytörzsi válasz mérhető, valamint a belső fül működéséről kapunk felvilágosítást.

A fül-orr-gégészeti szakrendelés beutaló nélkül, előjegyzés alapján vehető igénybe. Ezáltal biztosítjuk, hogy várakozás nélkül, megadott időpontban történjen a vizsgálat. A sürgősségi megbetegedések ellátása az SBO-n (sürgősségi betegellátó osztály) történik, készenléti ügyelet formájában konzíliumot biztosítunk.

Szakterületünk saját műtőblokkal, endoszkópos, mikroszkópos és lézerberendezésekkel is rendelkezik. A szanációs és hallásjavító műtéteket, így például a dobhártyaplasztikákat és hallócsontláncolat-rekonstrukciókat is modern fülsebészeti eljárásokkal végezzük. A gyermekkorban gyakori dobüregi savós-nyákos váladékozási problémákat „szelep” (tubus) behelyezésével orvosoljuk.

Az orr- és orrmelléküreg-műtéteinket kímélő, endoszkópos eljárással végezzük, ez a beteg számára a lehető legkisebb terhelést jelenti, és csak igen rövid kórházi tartózkodást igényel. Az orr- és torokmandula-műtétek pedig a legbiztonságosabb módon, lógó fejtartásban, altatásban történnek.

A gégeelváltozások kezelése során mikroszkópos lézersebészetet is alkalmazunk, mellyel a hangszalagok jóindulatú és a kisebb kiterjedésű rosszindulatú elváltozásai is hatékonyan gyógyíthatók.

Munkatársaink:

Dr. Szántai Juditosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Kádár Eszter, szakorvosDr. Koloszár Miklós, főorvosDr. Kovács Norbert, rezidensDr. Tábori Péter, szakorvosDr. Vida Ildikó, főorvos