Váltás akadálymentes nézetre

Traumatológia-ortopédia

A Soproni Gyógyközpont traumatológiai-ortopédiai szakterülete baleseti sebészettel, illetve ortopédiai ellátással foglalkozik. A szakmai teamet 10 elkötelezett, ambiciózus orvos és a kiválóan felkészült nővérek alkotják, akik a nappali és ügyeleti fekvőbeteg-ellátásban és a szakrendeléseken is megtesznek mindent azért, hogy betegeink a lehető legmagasabb színvonalon gyógyulhassanak. Mindebben fontos erőforrást jelent, hogy a legtöbb orvosunk kettős vagy hármas ortopéd-traumatológus vagy traumatológus-sebészeti-sportorvostan szakvizsgával is rendelkezik.

Ugyancsak nélkülözhetetlen az a háttér, amelyet a radiológia, laboratórium, transzfuziológia biztosít, és persze a zökkenőmentes betegellátás elképzelhetetlen a sürgősségi betegellátó osztály, a központi műtő munkatársai, az aneszteziológiai-intenzív terápiás kollégák, gyógytornászok nélkül.

Ennek is köszönhető, hogy osztályunkon a baleseti sebészeti ellátás mellett a legmodernebb implantátumokat alkalmazva csípőprotézis- és térdprotézis-beültetést is végezhetnek, ez az országban csak négy városi kórházban elérhető. A baleseti sebészeti ellátás során a legkorszerűbb műtéti eljárásokkal arra törekszünk, hogy már az első beavatkozás során a legoptimálisabb, újabb operációt nem igénylő megoldás szülessen meg. Természetesen, ha van lehetőség, akkor a műtéttel nem járó utat választjuk, ahol a megoldások, kezelések tárháza folyamatosan bővül.

A sportsebészet során a boka-, térd- és vállízület artroszkópos, illetve nyílt porc- és szalagsérülését látjuk el. Az utóbbi években a műtéti repertoárunk a legújabb lábsebészeti eljárásokkal is bővült. Kézsebészetben a traumás kéz ín-, szalag-, csontsérüléseit látjuk el, az alagútszindrómák, tenyéri hegesedések kezelése pedig már régóta rutinbeavatkozásaink közé tartozik. A traumatológiai és az ortopédiai járóbeteg-ellátás mellett gyermekortopédiai, valamint oszteoporózis-szakrendelést is működtetünk, mindemellett mi végezzük a csecsemők csípőszűrését is.

Kollégáink rendszeresen részt vesznek a hazai és nemzetközi továbbképzéseken, tanfolyamokon és kongresszusokon, hogy a megszerzett tudás birtokában egy modern, mozgásszervi sebészeti osztály működjön traumatológiai, ortopédiai, sportsebészeti és egynapos sebészeti profillal, szakrendelésekkel.

Munkatársaink:

Dr. Fejes Gáborosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Adorján Barbara, szakorvosjelöltDr. Demeter Zoltán, főorvosDr. Götz Dávid, adjunktusDr. Halmai Vilmos PhD, főorvos, címzetes egyetemi docensDr. Kiss Gyula, főorvosDr. Manninger Ádám, szakorvosDr. Mészáros László, címzetes adjunktusDr. Mozsolits Imre, főorvosDr. Nábrádi Sándor, főorvosDr. Németh Csaba, főorvosDr. Pécsi Örs Dániel, főorvosDr. Sándor Zoltán , szakorvosDr. Sebők Orsolya, rezidensDr. Sztancs György, főorvosDr. Szűts Róbert, rezidensDr. Tóth Armand, szakorvosDr. Wilczek Krisztián, szakorvosjelölt