Hírek, aktualitások

Pro Sanitate díj - Szabó Istvánné

Az egészségügyben végzett kiemelkedő, illetve magas színvonalú szakmai tevékenység elismeréseként a Soproni Gyógyközpont szakdolgozója Szabó Istvánné vezető ápoló Pro Sanitate díjat vehetett át az Emberi Erőforrások Miniszterétől.

Egy nap a legkisebbekért – lila színben a soproni Tűztorony

Magyarországon minden tízedik gyermek a 37. terhességi hét előtt, koraszülöttként jön a világra.
Jelentős hányaduk a gondos orvosi ellátás ellenére is maradványtünetekkel cseperedik fel. November 17-én, a Koraszülöttek Világnapján a korai kötődés és kapcsolattartás elősegítésére és az élethosszig tartó rehabilitáció fontosságára hívják fel országszerte a figyelmet a perinatológia szakemberei.

72 óra kompromisszum nélkül

Október 14-én, szombaton a "72 óra kompromisszum nélkül" eseménysorozat keretében a Soproni Gyógyközpontban is segítettek a fiatalok, melynek keretében rendezetté varázsolták az intézmény három helyén lévő parkok nagy részét.

Fókuszban a kézmosás

Ismét a kézmosásé volt a főszerep a Soproni Gyógyközpontban! A Diagnosztikai tömb aulájában immár hagyománnyá váló rendezvényen ennek az egyszerű védekezési módnak a fontosságára hívták fel a figyelmet az intézményi szakdolgozói.

28. Ultrahang Napok Sopronban

2017. október 5-7. között a Hotel Lövér adott otthont a Soproni Ultrahang Napok – Modern Képalkotó Eljárások című kongresszusnak. A konferencia szakmai programja rendkívül gazdag volt, a társszakmák képviselőinek is sok újdonságot tartogatott.

Megérkezett az ősz, újra gyorsan terjednek a felső légúti betegségek

Megérkezett az ősz, újra közösségbe járnak a gyerekek, jön a hurutos szezon. - Dr. Sávay László, Fül-Orr-Gégészeti osztályvezető főorvos jegyzete