Hírek, aktualitások

A Szív Világnapja

A Magyar Kardiológusok Társasága és a Magyar Nemzeti Szívalapítvány minden évben a Szív Világnapján hívja fel a figyelmet a szív és érrendszeri megbetegedések kiemelkedő gyakoriságára és a megelőzés fontosságára.
A Soproni Gyógyközpont csatlakozva az országos felhíváshoz, szeptember 16-án a Lövér Kempingben prevenciós programot tartott.

Megújult a Soproni Gyógyközpont Nővérszálló épülete

A Széchenyi 2020 program keretében, 83.71 millió forint vissza nem térítendő Európai Uniós támogatásból újult meg a Soproni Gyógyközpont Nővérszálló épülete. Az energetikai korszerűsítéssel nemcsak az épület fűtése válik költséghatékonyabbá, hanem javul a bent lakók komfortérzete is.

Anyatejes táplálás: egy életre nyerhetsz vele!

Az Egészségügyi Világszervezet 1992-ben nyilvánította augusztus 1-jét az Anyatejes Táplálás Világnapjává, augusztus első hetét pedig a Szoptatás Világhetévé. Az akcióhét célja, hogy minden évben ráirányítsa a figyelmet a szoptatás rendkívüli jelentőségére, valamint globális és közösségi szinten történő támogatására, népszerűsítésére.

Kitüntetések az orvosi hivatás ünnepén

A Semmelweis Nap a magyar egészségügy napja és egyben legnagyobb ünnepe. 2017. június 28-án a Liszt Ferenc Kulturális és Konferencia Központban tartotta Semmelweis–napi ünnepségét a Soproni Gyógyközpont. Az intézmény 49 munkatársa és két osztály kollektívája részesül cím adományozásában illetve elismerésben.

Újabb alapítványi adomány a Soproni Gyógyközpontnak

A II. Szent Patrik-napi jótékonysági Futás szervezői több mint fél millió forinttal támogatták a Soproni Gyógyközpont Csecsemő- és Gyermekgyógyászati Osztályának alapítványát, az Aranytallér Gyermekeinkért Alapítványt, melyből egy új EKG készülék beszerzésére került sor.

Magánszemélyek támogatása a Fül-Orr-Gégészeti Osztálynak

Magánszemélyek 2 millió Ft értékben adományoztak új fejlámpát és laryngoscopot a Soproni Gyógyközpont Fül-Orr-Gégészeti Osztályának