Váltás akadálymentes nézetre

Kardiológiai - Belgyógyászati Összevont Osztály

A keringésszervi megbetegedések manapság a legnagyobb kockázatok egyikét jelentik szerte a világon, nők és férfiak esetén egyaránt. A megbetegedések száma Magyarországon is folyamatosan nő, a helyzet drámaiságát pedig csak fokozza, hogy hazánkban ezek a betegségek jelentik évek óta a vezető halálokot. Pedig a szakterület rengeteget fejlődött az elmúlt évtizedekben, és ma már egyre több olyan kórképet vagyunk képesek kezelni, sőt, sok esetben maradéktalanul meggyógyítani, amely korábban akár halálos veszélyt is jelenthetett.

Gyógyközpontunk mindezek figyelembevételével alkotta meg szakmai programját, a szűrésnek, megelőzésnek, a helyes életmóddal kapcsolatos ismeretterjesztésnek épp olyan nagy a jelentősége, mint a fejlett műtéti és gyógyszeres terápiák gyors és hatékony alkalmazásának.

Örömünkre szolgál, hogy kórházi ellátást igénylő betegeinket 51, magasan a hazai átlag fölötti komfortfokozatú betegszobában fogadhatjuk, így téve kényelmesebbé számukra itt-tartózkodásuk nehéz időszakát. Minden szobában található önálló vizesblokk, fürdőszoba. Fontos szakmai előnyt jelent, hogy saját őrző egységünkben kiemelt figyelemmel tudunk vigyázni különösen súlyos állapotban lévő pácienseinkre. Hatágyas koronáriaőrzőnk műszerezettsége bármely európai centrumban megállná a helyét.

Magasan kvalifikált szakorvosaink és szakorvosjelöltjeink rendszeres továbbképzéseken vesznek részt, hogy mindig a legfrissebb tudásanyag birtokában segíthessék betegeink gyógyulását.

Szakrendeléseinken ma már a kardiológia szinte minden területén képesek vagyunk magas szakmai színvonalon, nagy tapasztalat birtokában vizsgálni és kezelni.  Így nem csak mellkasfali, de nyelőcsövön keresztüli szívultrahanghoz, terheléses vizsgálathoz, 24 órás vérnyomás és EKG monitorozáshoz, szívritmus-szabályzó beültetéséhez, ellenőrzéséhez és magas vérnyomás gondozáshoz is megfelelő műszerezettséggel és szaktudással rendelkezünk. Amennyiben betegeink érdeke úgy kívánja, hogy további műtéti beavatkozásra van szükségük, a megfelelő kardiológiai centrumokba irányítjuk őket, melyekkel kiváló szakmai kapcsolatot ápolunk.

Betegeink nagyrészt háziorvosuk javaslatára, előjegyzés, illetve beutalás után érkeznek osztályunkra vagy szakrendelésünkre. Olykor azonban gyógyközpontunk sürgősségi betegellátó osztályán dolgozó kollégáink irányítják hozzánk a súlyos keringésrendszeri problémákkal küzdő betegeket. Munkatársainkkal minden esetben arra törekszünk, hogy a lehető legkorszerűbb terápiák alkalmazásával mihamarabb hozzásegítsük a hozzánk fordulókat életminőségük visszanyeréséhez.

Munkatársaink:

Dr. Hati Krisztinaosztályvezető főorvos

Orvosaink

Dr. Ambrus Mercédesz, rezidensDr. Bernieh Basl, főorvosDr. Borbély Eszter, szakorvosjelöltDr. Fekete Zsuzsánna, szakorvosDr. Hegedűs Zoltán, főorvosDr. Horváth Dóra, szakorvosjelöltDr. Kocsis Ildikó, főorvosDr. Németh László, főorvosDr. Öksüz Ali , rezidensDr. Pál Andrea, szakorvosDr. Pál Tamás, szakorvosDr. Pálvölgyi Nóra Mária, főorvosDr. Pázmándi Petra, rezidensDr. Simon Kinga, főorvosDr. Szabó Vanda, rezidensDr. Tamás Barna Miklós, rezidensDr. Tóth-Kovács Sára, rezidensDr. Végh Tibor, főorvosDr. Zombori Antal, szakorvosjelölt